Skip to content

Galleri / Materialer

Her kan du se eksempler på de forskellige materialer jeg bruger til mine portrætter, og læse en hurtig forklaring på hvornår jeg bruger dem, og hvad de er egnede til.

Du kan klikke på billederne for at se dem i stort format.

 

 

BLYANT/GRAFIT:

Blyanter og grafit er utroligt alsidige at arbejde med, og kan spænde fra det mørke til det helt lyse. De egner sig desuden både til de lidt grove skitser og de helt fine og detaljerede portrætter.

Mine skitser er de knapt så gennemarbejdede blyantstegninger. Stregerne vil være tydeligere og grovere, og have et lidt andet udtryk end de mere gennemarbejdede portrætter du kan se nedenfor.

 

 

 

Herunder kan du se eksempler på de lidt mere detaljerede portrætter lavet med blyant og grafit.

 

holger-150px090211-holgerfin-150space

 

KUL:

Kul er et meget porøst materiale at arbejde med, men er fantastisk til at tegne helt sorte skygger. Detaljegraden er ikke helt så nem at opnåsom med en blyant, men kullet har helt sikkert sin charme på andre områder. Bedst egnet til kul er de grovere portrætter, hvor detaljegraden ikke er nær så vigtig som udtrykket (Klik stor)

waits_by_musso-d607e1x-150pxbukowski150pxjackwolv02_by_musso-d75bm4s-150pxforlance-150px

 

space
FARVEBLYANT:
Nogle portrætter gør sig bedst i sort/hvid – andre i farver Det er forskelligt fra portræt til portræt om de er egnede til at lave i farver. Når jeg bruger farveblyanter bruger jeg dem dog sædvanligvis ikke til at lave en 100% kopiering af fotoet, men laver ofte en palet (et begrænset udvalg af farver) jeg synes passer til motivet og fotoet jeg har til rådighed.

Herunder ses eksempler på portrætter i farveblyant.(Klik stor)

my_son_by_musso-d606c6v-150pxselvpor02_by_musso-d5wplm2-150pxzappa-150pxstinnaprofil-150px

 

space
AKVAREL (Vandfarve):
Akvareller males med vand og pensel på ekstra tykt papir. Flere forskellige faktorer kan afgøre om et portræt er egnet at lave i akvarel, og i hvilken palet. Spørg mig ad. (Klik stor)

PAULINEAKVAREL-150PXjohannesakvarel150pxjohsakv150farakv01-150

 

space
TØRPASTEL
:
Jeg bruger ind imellem også tørpasteller til mine portrætter. Pastellerne rummer lidt de samme egenskaber som kul, men findes i et hav af farver og former. Jeg bruger enten velour/veloutépapir eller farvet tykt papir til mine pasteltegninger. Velourpapiret egner sig specielt godt, da det, som navnet antyder, har en blød stofagtig overflade, der gør det muligt for pastellerne at binde bedre til papiret. Tørpastellerne og velourpapiret er især velegnet til dyreportrætter. (Klik stor)

paulinesov-150pxjohssov150pxput02